Петьо Еврото подаде сигнал за корупция до Лаура Кьовеши

Снимка: БГНЕС

В сигнала си той посочва, че е давал подкупи на европейския делегиран прокурор Теодора Георгиева

Укриващият се от месеци бивш следовател Петьо Петров - Еврото подаде сигнал за корупция до европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, съобщава БГНЕС.

В сигнала си той посочва, че е давал подкупи на европейския делегиран прокурор Теодора Георгиева. Схемата действала в периода 2019-2023 г. Георгиева взимала крупни суми от бившия следовател, за да оказва влияние върху разследвания.

Петьо Петров подчертава, че е давал по 10 000 лева месечно на прокурора. Парите той предавал лично във ВИП залата на ресторанта "Осемте джуджета". Бившият следовател посочва лицето Кристиян Георгиев Христов, който бе арестуван през юни преди да даде пресконференция за "Осемте джуждета", като свой помагач.

В сигнала си Петров изтъква, че след като прокурор Георгиева започнала да отсъства често от страната, парите й се предавали като се прибирала и на удобни за нея места. В замяна на това тя поела ангажимента да оказва влияние върху конкретни досъдебни производства, които трябвало да приключат според неговите указания.

Припомняме, че Петьо Петров - Еврото придоби популярност покрай разследването "Осемте джуджета". В края на месец май той бе обявен за издирване. Бившият следовател напусна страната. Различни зиточнции твърдят, че той се укрива в Дубай.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//