Петков: ГЕРБ и ДПС трябва да научат, че когато кажем не, това означава не

Снимка: Infomreja.bg

Според него Делян Добрев е използван за черен пиар и попита „къде изчезнаха 27-те стотинки“

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков потвърди пред NOVA, че няма да участват в извънредното заседание на парламента, насрочено за петък (27 октомври).

„Това е прах в очите на хората преди местния вот. Донякъде разбирам ГЕРБ. Трябва им тема, с която да отклонят вниманието на хората и точно в деня преди изборите, ако може да има един ден в парламента, за да се прави предизборен цирк”, заяви Петков и допълни: „ГЕРБ и ДПС трябва да научат, че когато кажем не, това означава не. Можем да работим за важни неща заедно, но когато кажем, че няма да участваме в предизборния цирк, няма как да ни накарат”, добави още той.

Според него Делян Добрев е използван за черен пиар и попита „къде изчезнаха 27-те стотинки“.

„Помните казваха, че щом падне правителството, бензинът ще падне с 1 лев, още на следващия ден, сега казват, че това ще стане със 73 стотинки на литър. Истината е, че нито сега цената ще падне, нито тогава падна с левче. Опитват това да бъде темата през следващите дни”, добави Петков.

Той каза още, че министърът на финансите е уведомил представители на ГЕРБ и ДПС, че е имал комуникация с „Лукойл”, в която е казал на рафинерията да не използва стари загуби, за да се опива да покрива нови данъци.

„Става дума за 540 млн. „Лукойл” няма да платят във вторник 540 млн., те няма да използват загубата си, за да покриват нови данъци. Вместо да говорим защо тротоарите не са добри и защо детските градини не са построени, трябва да говорим за 73 стотинки. Всички сме обединени по темата, че Лукойл трябва да плаща данъците си в пълен размер", каза още съпредседателят на ПП Кирил Петков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK