Петков: Безумие е Прокуратурата да не се интересува от разказите на Божков

Снимка: Infomreja.bg

Според него българите са платили за тишината на обвинението

За мен е просто умопомрачаващо как може прокуратурата дори да не направи досъдебно производство заради изнесеното от Васил Божков. Това каза премиерът Кирил Петков. По думите му е и ужасно странно, че от повече от година се знае за такъв случай, има публична информация и не са предприети действия, съобщава Нова тв.

„Божков реално иска да даде информация. Няма такъв случай в света, където един човек, който е подкупвал, по негово мнение, високопоставени лица, иска да си признае, да разкаже, и от другата страна да има прокуратура, която казва, че тази информация не я интересува. Това е безумие”, подчерта Петков.

Премиерът отново посочи, че става въпрос за ощетяване на бюджета с 550 млн. лв. „Това означава, че българският данъкоплатец е платил за тишината на прокуратурата над половин милиард. Фактът е че ако половин милиард от нашите пари са изтекли заради готовността на някакви хора да поемат подкуп от 60 млн. в кеш, ако това се окаже верно, и да нямаме дори желание да направим досъдебно производство, да не се разпитат партньорите на Божков… ”, добави той.

Петков говори и за нов доклад на Министерството на финансите, който анализира как са се давали и одитирали евросредствата. „Става ясно, че огромен процент от евросредствата - говорим за някои региони над 90%, има само един допуснат участник. Какъв е шансът един отворен механизъм, пазарен, където има проект с евросредства, 90% от всички възможни проекти да имат един участник. Това, ако не е очевадно манипулация или липса на контрол върху тези одити - не знам какво е”, допълни премиерът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//