Пенсионери от Видинско и Старозагорско са поредните жертви на грабеж

Снимка: Infomreja.bg

Със заплахи и посегателство са отнети пари от пострадалите

С наложено наказание от 1 година и 10 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим на изтърпяване приключи наказателното производство срещу подсъдимия Б.С.

30-годишният мъж е бил привлечен към наказателна отговорност от Териториално отделение – Белоградчик при Районна прокуратура – Видин за извършен от него грабеж – престъпление по чл. 198, ал. 1от НК.

През нощта на 08.04.2021 г. Б.С. проникнал в дома на 84-годишната жителка на с. Бело поле, област Видин. Заплашил жената, насочвайки към нея нож с думите: „Ако не дадеш парите, ето ножа“. Грабителят й отнел 400 лева и напуснал чуждия имот.

След подаден сигнал в полицейското управление извършителят на грабежа бил установен и задържан.

В хода на досъдебното производството Б.С. се е признал за виновен за извършеното от него престъпно деяние и е възстановил причинените имуществени вреди в размер на 400 лева.

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Териториално отделение – Белоградчик при Районна прокуратура – Видин и защитата на подсъдимия, което има последиците на влязла в сила присъда.

Районна прокуратура - Стара Загора - Териториално отделение - Казанлък наблюдава бързо производство за това че на 22. 04. 2021 г., в гр.Казанлък, по хулигански подбуди, е причинена лека телесна повреда на 71-годишна жена - престъпление по чл.131, ал.1, т.12, вр. чл.130, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 22. 04. 2021 г., в Казанлък пострадалата 71-годишна жена се е прибирала в дома си, когато е била нападната от непознат мъж. Той й е отправил заплахи и се е опитал да я души. Б.Х., на 25 г. е задържан за 24 часа по ЗМВР.  Активно се извършват първоначалните процесуални действия, като се разпитват свидетели, назначени са и медицински експертизи.

Събрани са данни, че Б.Х. е употребявал упойващо вещество – бронз.  Лекар ще изготви и експертно заключение за характера и вида на причинените телесни увреждания на пострадалата жена.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK