Пенсионери от Япония обуват вълнени чорапи от Плетена

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

120 чифта вълнени чорапи ще обуят пенсионери от Дома за стари хора край японския град Кагошима. Новогодишният подарък е сътворен за броени дни от самодейки от сатовчанското село Плетена. Хрумването е на продуцента на предаването „Сите българи заедно“ Никола Григоров, който е с корени от с. Делчев, в знак на съпричастност към трагедията, сполетяла жителите на Япония след опостушителното земетресение през март тази година.

Вълените чорапи вече пътуват за островната държава, като дарителите от Плетена се надяват с преди всичко приятелския си жест да стоплят сърцата на възрастните хора в далечна Япония.

„Идеята на Никола Григоров много ми допадна и още същия ден събрах жени в читалището, които веднага откликнаха. Някои дариха готови изплетени чорапи, които всяка плетенчанка по традиция къта за сватби и подаръци, а други се захванаха да плетат на групови седенки“, разказа за ИНФОМРЕЖА секретарят на читалището Антоанета Бекташева.

Хуманната акция е подкрепил и кметът на Сатовча Арбен Мименов. Местният бизнесмен Джават Шекеров пък изкупил със собствени средства готови вълнени чорапи, за да може дарението да пристигне в Япония в навечерието на новата година.

„Сигурни сме, че японските пенсионери са задоволени и не са лишени от нищо, но това е начин да покажем приятелството и съпричастността си“, каза още Бекташева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK