Пенев даде старт на първия полуфинал на юбилейната Каменица ФЕНкупа

снимка: infomreja.bg, архив

Първият регионален полуфинал от десетото юбилейно издание на Каменица ФЕНкупа започна днес на стадиона на Югозападния университет в Благоевград. В началото на април близо 200 отбора от Перник, Кюстендил и Благоевград се състезаваха на квалификации, а този уикенд най-добрите 64 от тях се борят за титлата регионален шампион на Благоевград и класиране на Големия финал през септември. Наградата за националния шампион на Каменица ФЕНкупа 2012 по традиция е посещение по избор на европейско футболно дерби.

Времето пожали всички участници и дъждът от сутринта отстъпи мястото си на приятно пролетно слънце точно за официалното откриване, в което признание към най-големия футболен турнир за непрофесионалисти в България засвидетелстваха значими обществени личности от Благоевград и региона. Официален старт на регионалното първенство дадоха дългогодишният приятел и посланик на Каменица ФЕНкупа Димитър Пенев, ректорът на Колежа по туризъм в Благоевград – проф. Васил Жечев, ветераните на местните клубове – Емил Мицански, Кирил Стойков, Костадин Трендафилов, Иван Кадев, Йордан Костов, както и много други приятели на Каменица ФЕНкупа.

„В този край излизат много таланти, така че съм, сигурен, че и в следващите 10 години Каменица ФЕНкупа пак ще ни радва по терените, а най-добрите ще гледат най-добрите мачове, както става в момента с момчетата в Барселона“, каза по време на откриването на Каменица ФЕНкупа в Благоевград Димитър Пенев.

Местните ветерани демонстрираха не само подкрепата за каузата Каменица ФЕНкупа, но и отлични футболни умения. В дербито срещу журналистите на традиционния демонстративен мач за старта на турнира легендите на Пирин и региона зарадваха публиката със зрелищни голове като вкараха един гол в края на първото полувреме и два през второто за крайната победа с 3:1. Отлична игра демонстрираха Валери Цветков и Йордан Костов, а вратарят на „зелените” Кирил Стойков спаси поне още 4 сигурни гола. 

Забавление за публиката и гостите на Каменица ФЕНкупа в Благоевград бяха и множество нови награди и инициативи. Наред с една от любимите игри на футболните фенове, „Точен шут” за наградата от 365 литра Каменица, организаторите и техните корпоративни партньори са подготвили за юбилейното издание допълнителни изненади. Новата игра „Силен шут” предизвиква феновете да покажат най-мощния си удар, а наградите за най-добрите във всяка серия са оригинални екипи на английския Челси, осигурени от Samsung.

За пръв път в историята си Каменица ФЕНкупа има и официален превозвач - Ford Moto-Pfohe. Автомобилната компания е разположила на стадиона специалния Ford Focus - автомобилът талисман на Каменица ФЕНкупа, а зрители и играчи бяха предизвикани да напишат върху него своето футболно послание на тема „ФЕН, футбол, фокус”. Един от всички участници в Благоевград ще спечели специален SPA&test-drive уикенд в Банско, а в края на Каменица ФЕНкупа 2012 авторът с най-оригинална интерпретация по темата ще има шанса да спечели едномесечен test-drive на новия Ford Focus 1,0. Първото послание върху автомобила - талисман написа Валентин Велинов от Перник, който избра да напише „Футболът – начин на живот“. В края на тазгодишната кампания ще бъде дадена и другата голяма награда на Ford – томбола измежду имената на всички участници в игрите на официалния превозвач на Каменица ФЕНкупа 2012 ще определи кой ще има възможността да гледа на живо мач от УЕФА Шампионска лига по футбол.

В Благоевград започна и кампанията по селекция на специалния ФЕНотбор за демонстративния мач с патрона на юбилейната ФЕНкупа 2012 Христо Стоичков и световна футболна легенда, насрочен за месец септември. С таблети Samsung с безжична връзка от Globul, феновете на стадиона имаха възможността да гласуват за своя местен любим отбор-претендент за регионален шампион. Отборът с най-много почитатели ще излъчи свой представител за „звездния” мач. Един от всички гласували ще бъде избран с томбола и ще спечели широкоекранен телевизор от Samsung. Победителите от града на Бербатов ще са ясни в неделя по обяд, а голямата награда ще бъде изтеглена на сцената от първото попълнение на ФЕНотбора.

Регионалният шампион на Благоевград ще бъде известен след финалния мач, който започва утре, неделя, (22 април) в 12.30 ч. Награждаването на Каменица ФЕНкупа ще започне в 13:00 ч. По традиция организаторите ще връчат купата на регионалните победители и ще отличат индивидуалните призьори в категориите „Най-добър вратар“, „Най-атрактивен играч“ и „Най-спортсменски отбор“. Участниците и гостите на турнира ще се състезават и във финала на „Точен шут“, както и в допълнителни серии на „Силен шут” с награда екип на Челси и „Гол от центъра”, в която Ford подарява на всички, успели да вкарат, оригинални аксесоари на УЕФА Шампионска лига и Ford. В рамките и на двата дни от програмата приятелите на Каменица ФЕНкупа ще могат да се докоснат до тазгодишния юбилеен трофей на турнира – най-голямата купа, връчвана на непрофесионалисти до момента у нас.

Участниците в Каменица ФЕНкупа в Благоевград бяха първите, които имаха удоволствието да играят полуфиналните срещи на Каменица ФЕНкупа 2012 с висококачествените екипи на adidas, а класиралите се за Големия финал ще се борят за титлата в изцяло професионални екипи на немския концерн. Десетото юбилейно издание на Каменица ФЕНкупа има и своя официална топка - adidas TANGO 12, създадена специално за предстоящото Европейско първенство по футбол. Месеци преди финала на Евро 2012 участниците в Каменица ФЕНкупа 2012 в Благоевград станаха първите, които играха с нея, много преди европейските футболни звезди.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK