Пената е в листата на ВОЛЯ и НФСБ, а Маринов не се вижда като депутат

Снимка: Infomreja.bg

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев влиза в политиката

Не мога да си се представя като депутат, заяви пред бТВ бившият вътрешен министър Младен Маринов, а сега водач на листата на ГЕРБ в София област.

БГНЕС припомня, че Младен Маринов беше отстранен от премиера под натиска на антиправителствените протести през лятото на миналата година и заради обвинения, че е в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски.

Влизам в изборната надпревара като експерт от гражданската квота. В разговор с премиера Борисов той ми каза, че членове на ГЕРБ от цялата страна са предложили моята кандидатура. Обмислих нещата и смятам, че с опита, който имам, това е една възможност да продължа да бъда полезен, коментира Маринов.

Никога не съм виждал Ахмед Доган, каза Маринов тази сутрин в телевизионното студио.

Маринов каза още, че не е запознат с резултатите от проверките в МВР за полицейско насилие по време на протестите и подчерта, че знае, каквото се знае по медиите. „Не искам да говоря дали се допусна полицейско насилие, а дали полицията допусна да се наруши гражданския мир. Смятам, че колегите си свършиха перфектно работата. Българските полицаи бяха атакувани и унизени. Това беше брутално погазване на държавността. При атаката в Конгреса на САЩ има четирима загинали”, даде пример бившият вътрешен министър.

Водачът на листата за 26 МИР София област посочи, че не е член на партията, а самият район бил уникален.

Не мога да си се представя като депутат, призна още Младен Маринов. Запитан каква програма ще следва, ако бъде избран за народен представител, Маринов каза, че имал нерешена задача: МВР е окомплектовано добре, болно ми е като гледам пазарджишката полицейска школа. Моята задача е да обновя полицейското училище в Пазарджик. По думите му, основа задача в работата му ще бъде подготовката на служителите в системата, тъй като полицаят много лесно може да бъде провокиран да направи грешка. 

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев влиза в политиката като кандидат в листите на коалицията "Воля" и НФСБ в София, пише бТВ.

Това е втората футболна легенда в екипа на Марешки и Симеонов, след като вчера бе потвърдено включването на Петър Жеков - първата „Златна обувка“ на България. Той получава приза през 1969 г. за отбелязани 36 гола в първенството. 

„В мирно време знамето на една държава се вее най-гордо по време на спортни триумфи. Димитър Пенев е човекът, който заедно с нашите национали през 94-та ни накара да се чувстваме най-сплотени и щастливи като народ. Спортът възпитава в традиционен морал, където мъжете са мъже, а жените – грации“, каза Веселин Марешки.

„За нас включването на Пената е признание от най-високо ниво, защото кой друг, ако не той, има нюх за селекция. Знаково е и още нещо - някои социолози вече отреждат трето място на "Воля" и НФСБ, а Димитър Пенев знае как се стига до бронза, когато опонентите уж не те слагат в сметките", коментира още Марешки.

"В светлината на последните допинг скандали и повсеместната липса на високи отличия на международната сцена е повече от ясно, че спортът в България има нужда от рестарт. Пената и Петър Жеков са представители на златното поколение български атлети и тяхното включване в политическия процес не изглежда случайно", каза още той.

 

КОМЕНТАРИ

МВР20:34 - 02.03.2021
Най - успешният министър на МВР, доказан професионалист от кариерата в силовото министерство, с няколко предложения за президент от политически партии. Пожертван от страх заради авторитета му и харизмата и с предложение (торба с кокслили) което да замаже стратегически фаталната грешка.
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK