Пеевски за случващото се във ВСС: Лакърдия

Снимка: БГНЕС

Лаконичният си коментар той направи в кулоарите на Народното събрание

Като "лакърдия" определи случващото се във Висшия съдебен съвет (ВСС) депутатът от ДПС Делян Пеевски. Лаконичният си коментар той направи в кулоарите на Народното събрание в отговор на журналистически въпрос.

Вчера Пленумът на ВСС прекъсна заседанието си по процедурата за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. То ще продължи на 12 юни сутринта. Кадровиците заседаваха повече от 13 часа.

Процедурата започна след отправено предложение от четирима членове на Прокурорската колегия на ВСС заради изказване на Гешев от 15 май по време на пресконференция, на която използва израза „политически боклук“, с което според тях се уронва престижът на съдебната власт.

ВСС изслуша заместник главния прокурор и директор на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов, зам.-директора на НСлС Ясен Тодоров и служителя от пресцентъра на прокуратурата Марчела Панталеева. Също така прекрати процедурата по освобождаване на главния прокурор по друго искане на членове на Прокурорската колегия, тъй като те го оттеглиха.

На следващото заседание на ВСС се очаква да бъде изслушан и заместник главният прокурор Даниела Машева за събития, случили се преди пресконференцията на оперативка при главния прокурор, съобщава БТА.

 

КОМЕНТАРИ

Лютви Х.07:14 - 16.06.2023
Беди О. И Куцузо и Карафеиз са на процент в Билдинг Компани, която редовно печели обществени поръчки в Якоруда... Отклоняват се средства яко...и за 20 години закопаха село Якоруда...но есен ще ги уволня ..а Станимир му е брат. На Боби Богданов...и..също е за Бобов Дол...като стана кмет наесен..освободете Якоруда от тази порочна шайка общински крадци....ограбиха общината, всичко е шуробаджанащина, направиха Якоруда най бедната и безработна община за 20 г порочно управление...мафия..нямат авторитет сред хората и ДПс ще загуби местните избори ако не се отървем от ТЯХ
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK