Пеевски и Добрев за дерогацията: Трябва да отпадне веднага

Снимка: БГНЕС

Пеевски коментира и кога, според него трябва да отпадне дерогацията

Лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски коментира случая с "Лукойл", съобщава dariknews.bg.

"За нас това е много хубаво, защото не бяхме чути много дълго време. Виждаме, че от тези международни разследвания всичко, което говорим е факт. Това трябва да приключи веднага в България. Обяснения от типа "това е станало навън, няма проблем, митниците не са констатирали такова нещо. Е, ако не се произвежда тук, ще може ли това гориво да излиза, запита той. 

По негови думи ако се спре това производство по този начин - няма да излиза.

Той коментира и кога, според него трябва да отпадне дерогацията - "трябва да се случи веднага това нещо и да има съгласие, защото ако това не се случи - партиите, които не го подкрепят са про-Путин партии". Той припомни, че днес е 10-ти ноември и по негови думи демокрацията може да си отиде точно от "про-Путин партии в България".

Радвам се, че комисията започва разследване. Надявам се тази дерогация да падне по най-бързия възможен начин. Това коментира пред журналисти в парламента Делян Добрев от ГЕРБ-СДС, който е и председател на Комисията по енергетика, във връзка със започналото от Европейската комисия разследване на България във връзка с данните, че руската петролна компания „Лукойл“ се е възползвала от вратичка в санкциите на ЕС, за да събере 1 милиард евро за военните нужди на Кремъл.   

Добрев обясни, че ЕК дава възможност за България, ако прецени да даде дерогация, и посочи, че дерогацията не е дадена от ЕК, а от Министерския съвет. Ползата за българския потребител е една кръгла нула. Защо не разрешават да се премахне дерогацията, попита Добрев и заяви, че отново ще внесе своето предложение за отпадането ѝ. Такова предложение бе внесено юни месец тази година, припомни той.  

Подкрепете най-накрая отнемането на дерогацията, която знаете, че финансира "Вагнер“, Путин и неговия режим, призова и вчера  в декларация в парламента от името на ПГ на ГЕРБ-СДС Делян Добрев,отбелязвайки, че апелът му е най-вече към "Демократична България".

Поводът за декларацията беше публикацията по темата „Лукойл“ в "Политико“ въз основа на доклад на Центъра за изследване на демокрацията.

Добрев припомни, че от година и половина ГЕРБ-СДС обясняват, че от дерогацията печели само режимът в Кремъл, а сметката я плаща българинът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK