Парите за снегопочистване в община Благоевград свършиха

Стоян Благоев - заместник-кмет на Община Благоевград, снимка: infomreja.bg

Средствата, предвидени за зимно поддържане на пътищата в община Благоевград, са на привършване. "В момента сме на ръба и ако в близките дни снеговалежът продължи, ще трябва да търсим допълнителен финансов ресурс", заяви заместник-кметът по строителството Стоян Благоев. По думите му за снегопочистване през настоящия зимен сезон са заделени 120 000 лв. от общинския бюджет.

"Това е една от най-тежките зими в Благоевград за последните 7-8 години, цялата налична техника на общинската фирма "Биострой" е на терен - 16 машини и около 70 работници, чистят се приоритетно основните пътни артерии и поетапно кварталите и пътищата до селата, така че с оглед на лошите атмосферни условия мисля, че се справяме", каза градоначалникът Атанас Камбитов.

Според кмета сериозен проблем за разчистването на пътищата създават неправилно паркираните автомобили, а гражданите той призова сами да почистват районите пред домовете си. 

Община Благоевград ще поеме и почистването на непроходимия от девет дни път до симитлийското село Горно Осеново, независимо че ангажиментът е на съседната община Симитли, каза Камбитов. След преговори с кмета на Симитли Апостол Апостолов благоевградският градоначалник е обещал да осигури почистването на 18-километровия път до високопланинското село, като след това двете общини си поделят разходите.

Както ИНФОМРЕЖА писа, над 9 часа вчера спасителни екипи на Спешния център, Гражданска защита и пожарната служба се опитваха да достигнат до село Горно Осеново, където по-рано през деня бе подаден сигнал за получила инсулт жена.

 

КОМЕНТАРИ

!!15:48 - 06.02.2012
Брей, ама гениални са наш'те общинари! Началото на февруари е, какъв сняг да чакаме !!!
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK