Паметта на Вапцаров бе почетена от гражданите в Банско и Благоевград

Снимка: Община Банско/ Община Благоевград

Положени бяха цветя пред лика на поета

Днес отбелязваме 79-та годишнина от разстрела на поета, който умееше "... да разказва за простата човешка драма”.

Слово за живота и делото на Човека и Поета Никола Вапцаров произнесе директорът на Музеен комплекс Банско Светла Барякова. Цветя и венци бяха поднесени и от зам. -кмет Сашка Въчкова и председателя на Общинския съвет Димитър Русков, гл. инспектор Кирил Стоянов и ст. инспектор Петър Пазвантов, председателя на Спортен клуб на ветераните - Банско Димитър Юлев, директори на училища, представители на Клуба на инвалидите и Общинската организация на БСП.

С ритуал по полагане на цветя благоевградската общественост почете днес 79 години от гибелта на поета Никола Вапцаров. Пред барелефа на революционера, разположен на фасадата на театъра, който носи неговото име, почит отдадоха представители на институции и политически партии, общественици, културни дейци и граждани.

От името на кмета на община Благоевград Илко Стоянов цветя поднесе директорът на дирекция „Финанси и бюджет“ Борис Механджийски. Почит пред паметта на Вапцаров отдадоха председателят на Общински съвет-Благоевград Радослав Тасков, заместник областният управител Стоян Христов, омбудсманът Валентин Василев, зам.-директорът на ОД на МВР-Благоевград –комисар Стоян Маламов.

Моменти от живота и част от стиховете на поета бяха припомнени от Жанет Керанова, актриса в ДТ „Никола Вапцаров“ .

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK