Падат ограниченията, спектаклите ще се играят при пълен капацитет

Снимка: dnes.dir.bg

Министърът на културата разреши 100% пълняемост на зрителските места

Министърът на културата Атанас Атанасов вдигна ограниченията за броя на зрителите на различни спектакли. Атанасов издаде указания, според които при спазване на противоепидемичните мерки от заповедта на министъра на здравеопазването може да се провеждат спектакли и концерти при 100 % запълняемост на местата в залите за културни събития в областта на сценичните изкуства.

Разрешава се пълен капацитет на залите, ако 100% от персонала или заетите в мероприятието са ваксинирани или преболедували COVID-19, или разполагат с резултат от изследване, удостоверено с валидни документи за ваксинация, преболедуване или изследване.

Работа при пълен капацитет на залите е допустима също и при условие, че ръководителите на държавните културни институти и организатори на събития са взели решение и са създали необходимата организация за допускане в залите само на лица, които са ваксинирани или преболедували COVID-19 и това е удостоверено с необходимите документи.

Досега културните мероприятия можеха да се провеждат при заетост на публиката до 30 % от общия капацитет на местата в залата, при физическа дистанция от 1,5 м, което ще рече, зрител през седалка, и задължително поставяне на защитни маски за лице. /dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK