Отново протест в Цалапица след убийството на Димитър Малинов

Снимка: Фейсбук

Близките му се страхуват от завръщането на задържаните близнаци

Близки на убития Димитър Малинов и жители на Цалапица отново на протест. Причината - забавеното разследване и слухът, че в селото отново са се завърнали да живеят родителите на обвиняемите близнаци, пише nova.bg.

Трети месец напрежението в Цалапица не стихва.

За първи път тази вечер протестиращите отидоха до лобното място на Димитър Малинов. Оказа се, че младежът е убит в центъра на селото зад пощата и 30 минути оставен да агонизира на улицата. След това е пренесен на съседната улица и качен в автомобила на близнаците.

Тази вечер протестиращите отидоха и до къщата им. Към дома полетяха камъни и пиратки, а върху оградата с червен спрей беше изписано „убийци”.

Делото срещу тях започва след две седмици, а в този момент протестиращите са застанали от двете страни на главния път на централната улица, която минава през селото.

„Аз съм писала до министъра на вътрешните работи. Той ми върна отговор, че няма такава нещо, няма такава информация. Все още Рангел го няма, все още Рангел го издирват. Над 70 дни Рангел го няма. Ние искаме нов следствен експеримент на самото събитие, защото за нас мястото там, където са казали, не е”, заяви майката на убития Димитър.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK