Отново драми в БЗНС

Снимка: news.bg

Ръководството е сменено, но заседанието на УС нямало легитимност

Постоянното присъствие на БЗНС не признава опит за смяна на председателя Илия Зюмбилев. Това става ясно от съобщение от пресцентъра на партията.

БНР информира, че в събота Зюмбилев е отстранен от поста заради лошото представяне на БЗНС на местните избори. Освен лошите му резултати начело на партията, в качеството си на областен управител той не успял да демонтира Паметник на Съветската армия в Пловдив, известен като Альоша. За нов председател на партията бил избран 58-годишния агроном Димитър Петков от Пазарджик. Той е заемал различни административни постове в областната и общинската администрации, бил е и секретар на община Пазарджик в периода 1999-2003 г. На последните местни избори е избиран за 6-и път за общински съветник в Пазарджик. За организационен секретар на БЗНС бил избран Лъчезар Заркин - потомствен земеделец, син на журналиста и писател Георги Заркин, репресиран от комунистическата власт и убит в затвора в Пазарджик.

Постоянното присъствие на БЗНС е приело на свое заседание на 2 декември решение в тази връзка. В него се казва, че висшият ръководен орган на партията твърдо се противопоставя на опитите за разцепление и манипулация на членовете на политическата формация. Съгласно устава на БЗНС има избрано ръководство в лицето на д-р Илия Зюмбилев, всичко друго са медийни интерпретации", се посочва още в решението. Според Постоянното присъствие на БЗНС смените в ръководството са приети на заседание на Управителния съвет на партията в събота, което обаче нямало легитимност да взима такива решения, тъй като след напускането на редица членове нямало необходимия кворум.

"Всички опити за уронване престижа на БЗНС и разцепление ще срещнат силния отпор на Постоянното присъствие на БЗНС", категорични са от висшия ръководен орган на партията. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK