Отлага се таксата за пренос на руски газ през страната ни

Снимка: БГНЕС

Без решение на Народното събрание сделката няма да стане

Таксата за газовия принос ще следва общия европейски подход. Това обявиха на съвместен брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и Кирил Петков, съпредседател на ПП.

Ще се работи с Европейската комисия, обясни Петков. Тези теми ще се решават само след дебат с всички страни от общността.

Пълна прозрачност за купувача на "Лукойл", са се разбрали още Борисов и Петков, пише news.bg. Без решение на Народното събрание сделката няма да стане. Лидерът на ГЕРБ обясни, че ще се направи законова промяна, която да позволи сделката да стане само след ратификация на НС. За да не се спъваме за Шенген, ще се отмени таксата, допълни той. Много сме близо до Шенген, изтъкна лидерът на ГЕРБ. Нищо не е договорено, докато всичко не е договорено, подчерта Бойко Борисов.

Европа е само силна, когато работи заедно, отново се включи Кирил Петков. Не стана ясно обаче дали някоя страна ни е поставила това като условие. Но България иска дата за Шенген и по суша.

Непрекъснато трябва да се променяме, така Борисов коментира промените на партията в столицата.

Недостатъчно е частичен Шенген. Тази категорична позиция изрази пред медиите в Партийния дом председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Според него не трябва да приемаме това предложение.

Ще спрем таксата за пренос на руски газ, за да я дискутираме с ЕК, подчерта той и декларира, че ДПС ще подкрепи предложението на ГЕРБ и ПП-ДБ в тази посока.

Подкрепят и предложенията за "Лукойл", а именно сделката да стане прозрачно и само след одобрение от парламента.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK