Откриха обновената сграда на читалището в Полето навръх празника на селото и рождения ден на кмета

Снимки: Община Симитли

Навръх рождения ден на кметa на Полето Иван Манчев и заедно с празника на селото бе открита и сградата на обновеното читалище „Никола Вапцаров” в центъра на селото.

Кметът рожденик преряза лентата на читалището. Инвестицията е за близо 600 000 лева, а  ремонтът на сградата на читалището и фитнес на открито промениха изцяло облика на центъра. Реновираната сграда беше тясна за всички, дошли да разгледат новата придобивка. Нов външен облик, подмяна на покрива и изцяло променен киносалон и помещения са иновациите, които са направени. 

Специално на празника на църквата общинският кмет Апостолов и кметът на Полето подариха на божия храм икона на първоучителите Кирил и Методий. Собственоръчно младият кмет Манчев я закачи над портите на църквата с пожелания Кирил и Методий да пазят селото. 

Водосвет за здраве и успехи отслужи отец Евгений, а след това освети и иконата - пазител на селото. 

Читалищният салон се препълни, а зрителите се насладиха на празнична програма, подготвена от дечицата от детската градина. Стихове и песни за светите братя изпълниха талантливите деца за празника. 

По обяд за всички жители на селото бе осветен курбан от постен фасул и печена скумрия. Трапезите на центъра на селото се изпълниха с празнуващи хора, а оркестър „Воденицата” даде старт на празничната програма. 

Тази вечер точно в 18:00 часа за доброто настроение на жители и гости на Полето ще се грижат едни от най-ярките звезди на фолклора и поп фолка - Снежина Андреева, Софи Илиева, Сестри Филатови и Татяна. Началото ще бъде дадено от брежанските славеи Сестри Ковачки и ансамбъл „Веселие”.

Иван Дяков и Борис Дали специално ще се включат в празника на село Полето.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK