Отбелязваме бойния празник на Сухопътните войски

Снимка: МО

Бойният празник беше отбелязан във военните формирования

В основата на всяка победа, на всеки успех е мотивацията, а когато си български войник тази мотивация е любовта към България и готовността да се жертваш за нея, за свободата на страната си, за живота на българите, за бъдещето на своите деца.  Това каза министърът на отбраната Георги Панайотов днес, 18 ноември, пред паметника „Капитаните“ в гр. Сливница, където с тържествен ритуал беше отбелязана 136-ата годишнина от блестящата победа на младата българска войска на 19 ноември 1885 г. в решителното Сливнишко сражение по време на Сръбско-българската война.  Датата е обявена с решение на Министерския съвет за празник на Сухопътните войски. На ритуала днес присъстваха заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, неговият заместник бригаден генерал Николай Караиванов, представители на местната власт, както и о.з. генерал-лейтенант Иван Добрев – командващ на Сухопътните войски в периода от 2006 г. до 2010 г. 

Паметта на героите от Сръбско-българската война, защитили Съединението от 1885 година, бе почетена с полагане на цветя пред паметника „Капитаните“. 

По повод празника със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на Сухопътните войски бяха наградени военнослужещи от Командването за проявено усърдие и висок професионализъм. Министър Георги Панайотов връчи награда на генерал-лейтенант о.з. Иван Добрев за високи постижения, заслуги към отбраната и дългогодишна безупречна служба в редовете на Сухопътните войски.

Бойният празник беше отбелязан във военните формирования  на Сухопътните войски в страната с тържествен строй на личния състав и награждаване на отличилите се военнослужещи и цивилни служители. Бяха положени венци и цветя пред войнишките паметници в знак на признателност към саможертвата на бойците за свободата и независимостта на България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK