От ПТП с две жертви до връзките на наркоман с МВР: Кой е Семерджиев?

Снимка: Фейсбук, колаж: ИНФОМРЕЖА

Внук на вицепрезидент, свидетел по дело, приятел със служители на МВР

От ПТП с двама загинали до връзките на „лица от криминалнния контингент“ със служебни лица от системата на МВР и прокуратурата.

Как две загинали пешеходки „осветиха пътя“ на връзките, „чадърите“ и безнаказаността…

Кой е Георги Семерджиев?

35-годишният Георги Семерджиев е бивш футболист на „Левски” и „Спортист” (Своге).

До тук свършва биографията му, свързана със спазването на закона.

Известно е, че Георги е с отнето свидетелство за правоуправление от 2005 година. През тези 16 години – Семерджиев е фалшифицирал документ – книжка, издадена от Швейцария. Проверка на МВР доказва, че той не притежава реално такъв документ.

Изясняват се и още факти, сред които – защо в деня на инцидента, по-рано, Семерджиев е спрян от служители на КАТ за пътна проверка, а Георги е избягал. Документите му останали в ръцете на полицая.

Не е ясно още дали служители на МВР не са получавали облаги, когато са спирали през тези 16 години Семерджиев за проверка.

В деня на ПТП-то, между 17.30 ч. и 18 Семерджиев е ударил лек автомобил, на който е нанесъл малки материални щети, но собственика на автомобила не е сигнализирал в МВР за което, а е съобщил за случая в ефир.

Известно още за инцидента е, че спътник на Семерджиев е служител на Първо РУ към СДВР – Симона Радева.

Изяснява се какви са отношенията на Радева и Семерджиев и дали тя е дала на Семерджиев наличните в колата му палка и буркан.

Предполага се, че автомобилът се е движил със светлини преди инцидента, тъй като бурканът е бил на предното стъкло на колата.

Първоначално Семерджиев е бил задържан по разследване на ГДБОП и Специализираната прокуратура за черно тото през 2010 г. Не е бил съден за това впоследствие.

Семерджиев е бил свидетел по дело за ОПГ за разпространение на наркотици. Георги е лежал 8 месеца в затвора след като прокуратурата и защитата на Семерджеив се договарят по дело за притежание на 500 гр канабис и 300 гр кокаин.

След като Семерджиев излежава ефективната си присъда, той пребивава на адрес в района на Пето РУ, ала никои от ресора на управлението не контролира Семерджиев и дейността му, въпреки че е ясно, че е бил в затвора.

Какво се знае досега?

Разследващите са установили, че Семерджиев се е обадил за помощ на въпросната служителка. Тя работи в столичното I РПУ. Полицайката му е помогнала да се снабди със стълба, тъй като той не е имал ключ за апартамента, в който живее.

С тази стълба Семерджиев успява да влезе в апартамента си.

Като патрулен полицай, Радева му осигурявала „зелени вълни”, когато шофирал по улиците на София, както и „чадър”. Семерджиев бил информатор на ГДБОП, научи NOVA.

В този смисъл полицейската закрила на Радева не била жизнено необходима за него.

Майката на бившия футболист пък имала връзка с водещия му офицер.

Семерджиев бил собственик на автомивка, която е често посещавана от служители на Първо и Четвърто РУ.

Нарушенията на Семерджиев:

- На 11 юни е бил засечен зад волана след употреба на наркотици.

- От 2009 г. няма книжка - отнета му е заради липса на контролни точки. 

- През 2021 г. започва да кара с швейцарска книжка.

- След 2021 г. има глоби за преминаване на червено, затъмняване на стъкла и отказ да бъде тестван за употреба на наркотици. 

Семейството на Семерджиев:

Семерджиев е внук на генерал-полковник Атанас Семерджиев.

Ген. Семерджиев участва в Партизанското движение в България по време на Втората световна война (1942 – 1944), става командир на Партизанска бригада „Чепинец“, участва във войната срещу Нацистка Германия.

Той е най-дългогодишният началник на Генералния щаб на БНА (1962 – 1989), първи заместник-министър на народната отбрана (1966 – 1989), член на ЦК на БКП (1962 – 1990) и на ВС на БСП (1990 – 1992). Министър на вътрешните работи (1989 – 1990), първи и последен вицепрезидент на Републиката (1990 – 1992) избиран от Народното събрание. Народен представител в 7 ВНС и 5-9 НС. Автор е на мемоарни книги и военно-теоретични трудове.

Бащата на Семерджиев е собственик на фирма.

„Майка ми и баща ми все още не са спали. Това, което ни гложди, е дали той е добре. Ако е добре, ще си поемем последиците, ще си научи урока. Единственият проблем, за който се извинявам, е загубата на двете момичета”, каза брат му Божидар Семерджиев пред Нова.

Той видял с очите си телата на загиналите. Когато разбрал за индицента, отишъл на място.

„Много се извинявам за загиналите хора. Не съм очаквал брат ми да направи такова нещо. Знам какъв човек е, знам, че кара по-яростно, но винаги е бил отговорен. Не е човек, който би отнел живот. Возил съм се, карал ме е и никога не е претърпявал чак такова ПТП. Толкова тежко, чак да има загинали... И преди е имал ПТП-та, но не толкова тежки. Обича бързите скорости и ето какъв е крайният резултат”, разказа още братът.

Георги Семерджиев често сменял колите. „Имаше тази кола сравнително отскоро - от няколко месеца. Като цяло ги сменяше месец за месец. Доколкото знам са намерили само телефоните в колата му. Нямам идея за документи и такива неща. Предполагам си ги е взел. Не знам дали е карал с книжка”, обясни още Божидар.

„За черното тото е имал криминални прояви - преди 10-12 години. Аз бях по-млад, не съм запознат. Но с коли не е имал криминални прояви. От няколко месеца се занимаваше с автомобили. Точно започна да му потръгва и нещо се срина надолу”, каза още Семерджиев.

В последните месеци Семерджиев е бил собственик на автомивка, която се намира в района на катастрофата. „С автомивката не вървеше, затвори я. Може би нещо на психична основа го е ударило”, предполага Божидар.

„Ще си научи урока, ще влезе в затвора, колкото и да ми е гадно да го кажа... Така трябва. Това е правилният начин. Не мога да си избера брат ми, обичам го, прави всичко за нас, дава си живота”, обясни Божидар Семерджиев.

bTV успя да разговаря с майката на обвинения. Тя заяви, че не е знаела за нарушенията на сина си. Каза също, че той е живял временно в Швейцария и шофьорската му книжка от там е истинска.

По думите й никога не е чувала името на Симона Радева - полицайката, за която се предполага, че е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие в нощта на катастрофата.

Мариана Семерджиева казва, че преди катастрофата не е знаела, че синът й  употребява наркотици.

Знаехте ли, че няма книжка, че употребява наркотици?
- Не, не, не.

Но той има много нарушения за тях, не знаехте ли?
- Не, не, не е споделял такива неща с мен.

Има ли шофьорска книжка, изкарана от Швейцария?
- Има, да.

Знаехте ли, че българска книжка няма.
- Не, нищо не знам.

Мариана твърди, че не знае дали синът й е бил близък с полицайка.

Познавате ли полицайката, за която се твърди, че му е помогнала?
- Каква нова версия са измислили? Какво полицайка?

Че жена полицайка от Първо районно му е помогнала.
- За първи път го чувам от вас.

Симона Радева се казва.
- Нищо не знам за случая.

Симона Радева говори ли ви нещо като име?
- Не, не, не.

А знаете ли кой е бил с него в автомобила? Знаете, че се говори за жена.
- Говори се, но нищо не мога да ви кажа.

А тази стоп палка, вие сте се возила с него най-вероятно?
- Не съм.

Не сте се возила с него?
- Не, не съм.

Знаехте ли, че има стоп палка, лампа?
- Не нищо не знам по случая.

Симона Радева – единствена позиция след разпита:

Надявам се в най-скоро време истината да излезне наяве! След което всички да си сърбате попарата от написаното по мой адрес, без дори да сте запознати и да сте видяли нещо с очите си! Както и тези със заплахите към мен за живота и здравето ми, ще си понесете последствията!

Това написа в личния си профил във Фейсбук Симона Радева.

В публикацията си в мрежата, Радева допълва:

Никой от вас не е съдия, за да съди, още повече, когато не е видял и не знае какво се е случило! Бъдете живи и здрави всички "злобни човечета" и се събудите малко, абстрахирайки се от статии, които всеки един може да напише и да раздухва! Спете спокойни вие и дано вашата съвест и чиста, когато заплашвате и се заканвате да отнемате нечии живот заради слухове! На мен съвестта ми е чиста!

Разследване на bird.bg:

Разследващият журналист Димитър Стоянов публикува в профила си следната информация:

Аз нямам съмнение, че Георги Семерджиев - онзи който уби двама минувачи по “Черни връх” е доносник на Гешев! И свидетел срещу Ради Ланеца! На местопроизшествието се появява прокурора Адалберт Живков. Той е Ръководител на Военната прокуратура в София. И води предимно поръчкови дела на Гешев! Какво прави военен прокурор на оглед на ПТП изършени от цивилен? Знчи някой - жертвите или извършителя е военен или полицай. Или може би агент? Каква работа има Живков там? Правомощията на военните магистрати са ясни! В тях не влиза разследването на ПТП-та с цивилни участници! Да не говорим, че разследването по случая е възложено на “най-вярното куче” на Гешев - Ясен Тодоров! Той е спряган да измести Боби Сарафов на поста директор на НСлС! Всичко изглежда като яко замитане!

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK