От Центъра за транспортни политики са разкрили скандална схема в АПИ

Снимка: БНР

Ще я съобщят след изборите

От Европейския център за транспортни политики (ЕЦТП) са провели собствено разследване и след втория тур от местните избори ще обявят брутална схема за злоупотреби в агенция „Пътна инфраструктура“.

„Тогава ще си отговорим защо безопасността по пътищата е такова ниво“, съобщи пред БНР-Радио София Диана Русинова от ЕЦТП.

Тя припомни, че в ЕС страната ни е втора по смъртност от пътни инциденти за 2022 година:

„Направо сме „шампиони“… Срамота е. Макар и с работещо правителство, резултати по отношение на пътната безопасност няма, защото това не е тема приоритет. Управляващите сякаш се интересуват само от обществени поръчки и как да си разделят комисионите. Малки фирми, които работят качествено са изтикани настрани. Демек целта им е „да подменим вашите фирми с нашите“.“По думите на Русинова лобисти години наред не дават да се въведат промени в обучението на водачи на МПС.

„В Европа са на светлинни години от нас в обучението на шофьори. Там не се говори за часове, а за изминати километри и усвоени знания. И всичко е дигитално.“

Експертът отбеляза, че други слаби места са пътната инфраструктура и МВР.

„Отивам да сигнализирам с видеорегистратор за нарушение, а в МВР ми мрънкат, че ги занимавам с "глупости". Това е безобразие. На тях им плащат за това!“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK