От БСП поискаха оставката на болничния директор Красимир Михайлов

д-р Красимир Михайлов - директор на МБАЛ - Благоевград, снимка: infomreja.bg, архив

Групата общински съветници на БСП в Благоевград обвиниха директора на многопрофилната болница в Благоевград в управленско безсилие.

„Лечебното заведение спешно се нуждае от кадрови промени, които трябва да започнат с главния лекар Красимир Михайлов”, заяви на пресконференция д-р Владимир Пандев.

„За да не ни обвинят, че намесваме политиката в здравеопазването ще допълня, че колегите Александър Костов и Раиса Гнутова, които също са от ГЕРБ,  се справят много добре, демонстрират работохолизъм и мъдри управленски решения. Ние не искаме оставката на д-р Михайлов, защото е от ГЕРБ, а защото е доказал, че не може да се справи с управлението на болницата”, обясни д-р Пандев.

За две години 18 лекари са напуснали многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград. Ако тази тенденция се запази, част от отделенията ще останат без специалисти и ще трябва да бъдат закрити, алармираха съветниците от БСП.

„Болницата боледува от обострено управленско безсилие и безхаберие”, допълни д-р Пандев. Според него вината за тежкото състояние, в което се намира лечебното заведение, трябва да се поеме от директора д-р Красимир Михайлов.

Задълженията на болницата към различни доставчици надхвърлят 4,5 млн. лв., а пациентопотокът непрекъснато намалявал. В същото време административният персонал в заведението непрекъснато се увеличавал и в момента на щат се водели четирима юристи.

От БСП коментираха, че болничното ръководство сключило договор за 30 000 лв. с консултантска фирма, която трябвало да подготви документи за кандидастване по проекти. 

 

КОМЕНТАРИ

Нина17:00 - 26.03.2012
Кучето си лае,кервана си върви.Бсп откраднаха парите на хората,а сега акъли дават,как да се оправим.
Писна ми от теа циркаджии14:53 - 26.03.2012
Къде да им я занесе оставката?????В офиса на бкп или бсп?????Смещници!!!!!Или на гайдарски?????Как да го направи човека???????Може и на серго цайса, при който здравната реформа се съсипваше тотално и се правеха уж ремонти за милиони, но не се виждаше и не се знаеше как са разходвани???????
П. Алекс14:45 - 26.03.2012
Какво да правят хората,като пари няма? Това,че намалели болните трябва да ни радва.Къде няма кусури,но да са в рамките на допустимото!
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK