Още 4-ма напуснаха групата на ”Атака”, плашат партията с бомба

снимка: 44paralel.com

Четирима депутати напуснаха Парламентарната група на "Атака". Това са Борислав Стоянов, Огнян Тетимов, Димитър Карбов и Петър Хлебаров. Така "Атака" остава с минималния допустим брой депутати за парламентарна група - 10. Партията влезе в Народното събрание през 2009 г. с 21 души.

В средата на миналия месец Димитър Карбов, който беше кандидат за кмет на Варна от "Атака", опроверга публикации, че напуска парламентарната група на партията. "Тази информация е изключително невярна и некоректна", заяви тогава той.

На 25 ноември Калина Крумова напусна групата, седмица по-рано това направи варненската депутатка Цвета Георгиева. Преди нея пък се оттеглиха Камен Петков, Валентин Николов, Кирил Гумнаров, Огнян Пейчев и Стоян Иванов.

"С действията, които до момента извърши лидерът на тази партия - Волен Сидеров, категорично мога да твърдя, че „Атака” си отива от политическия живот. Хората, които изповядват национализма, виждаме, че вече припознават други политически субекти", коментира пред журналисти в кулоарите на парламента Пейчев.

Той не изключи възможността за разпад на ПГ.  "Моето обяснение е, че когато някой иска да живее в робовладелски строй, тоест да държи хората в подчинение с документи – резултатът е ясен. Дълго говорихме за договорите за поръчителство, подписани от голямата част депутати от „Атака”, които още се разследват от прокуратурата.

Вече и други очевидно намериха смелост и достойнство да реагират. Всички са подписали, освен Явор Нотев и Десислав Чуколов”, заяви Пейчев. Той добави, че след лошите резултатите на изборите е нормално Волен Сидеров да напусне лидерския пост (той събра едва 3,6% на президентския вот - б.р.) .

Зам.-председателят на ПГ на „Атака” Павел Шопов заяви по-късно, че са научили от медиите за напускането на още депутати. На въпрос дали това е притеснително той отговори: "Разбира се, че е притеснително. Обяснението ще го дадем по-късно. Трябва да се запознаем със ситуацията. От вас разбираме".

"Ако искате от нас да измерим човешката алчност – тя не може да бъде измерена и аз всичко очаквам. Разбирате за какво става дума", заяви пък лаконично колегата му от „Атака” Станислав Станилов.

Броженията в "Атака" избухнаха в средата на ноември, когато Димитър Стоянов, доведен син на Сидеров и евродепутат, поиска оставката му заради резултатите на изборите. За наказание Стоянов бе изключен от партията.
Тогава се разбра, че Волен Сидеров вече не живее със съпругата си и майка на Димитър Стоянов - Капка Сидерова, и тя е свалена от поста главен редактор на в. "Атака".

"Ръководството на партията се държи като робовладелец с роби с членовете. С напускането на нови хора ПГ остава на санитарния минимум и не изключвам в най-скоро време тя да се разпадне. В нея цари недоволство от начина, по който ръководството се отнася към тях. Съвсем реално е на Волен Сидеров да му бъде поискана оставката, трябва да се потърси отговорност", заяви днес Стоянов, цитиран от БГНЕС.

Междувременно бе съобщено, че полицията проверява сигнал за поставено взривно устройство в централата на партия "Атака" на ул. "Врабча" в София, но такова не бе открито. /dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK