Огнище на COVID-19 в община Сатовча, 13 заразени за денонощие

Снимка: МС

44 са новите случаи за последните 24 часа, 444 са излекуваните

За последните 24 часа у нас са направени 1126 проби за COVID-19. С тях общият брой става 57 231, което е 8175 проби на милион население, съобщи секретарят на Националния оперативен щаб - доц. Димо Димов.

44 са новозаразените. От тях 17 са настанени в болница. Активност е отчетена в 11 области.

Общият брой на лабораторно потвърдените случаи е 1955.

За последното денонощие най-много случаи са установени в Благоевград - 15. Става въпрос за огнище в община Сатовча - в село Осина, където са заразени 13 души. Всичките са от две семейства, живеещи в съседни къщи. Те са в добро състояние, без симптоми. Поставени са под карантина.

"Регионалната здравна инспекция е предприела всички противоепидемични мерки. Проведени са пробонабирания от контактни лица и съответните изолационни мероприятия", каза доц. Димов.

Преди седмица в сатовчанското село бяха регистрирани 10 случая, отново от двете фамилии. Така общият брой на заразените вече е 23.

За последните 24 часа има и два нови случая в Благоевград. Единият заразен е от Дома за възрастни хора. Той е без симптоми, изолиран. Другият случай е на жена от Благоевград, приета вчера в Инфекциозното отделение на МБАЛ-Благоевград.

Останалите случаи са регистрирани в София - 7, в Пазарджик - 5, във Видин и Кюстендил - по 4, в Ямбол - 3, в Плевен - 3, в Кърджали, Враца и Монтана - по 1.

Трима са новите заразени медицински лица - един лекар и две медицински сестри. Два от случаите са в "Пирогов", един - в болницата в Пазарджик.

444 са излекуваните до момента от коронавирусната инфекция. 22 са новите. Сред тях са четирима в Благоевград, двама от Кюстендил и пет деца - на възраст между 1 и 18 години. В списъка попада и най-малкият пациент - бебе на 1,6 г. в Ямбол. Благоевград – 4, Ямбол – дете на 1,6 г. в квартал на града-

Починалите са общо 90. За последните 24 часа има два нови смъртни случая. 65-годишен мъж с онкологично заболяване е починал в "Пирогов". Той е бил с две отрицателни PCR теста, а на 4 май се е потвърдил като положителен. Издъхнал е вчера след остра сърдечна недостатъчност.

Другият пациент, загубил битката с коронавируса, е 80-години мъж в "Александровска болница". Той е бил с редица придружаващи сърдечни заболявания.

 

КОМЕНТАРИ

От твоите уста в Божиите уши09:04 - 10.05.2020
Пожеланията на донжуан Милан да го пернат него по главата и всички около него
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//