Обсъдиха приема на ученици в разложките школа

Снимка: Община Разлог

Разложки професионални гимназии и бизнеса проведоха работна среща

Представителите на Община Разлог, РУО- Благоевград, разложки професионални гимназии и бизнеса проведоха работна среща във връзка с организацията на план- приема за следващата учебна година.

По време на дискусията присъстващите обсъдиха варианти за популяризиране на специалностите, изучавани в трите гимназии, провеждане на ученическите практики в реална работна среда и организиране на дни на отворените врати в учебните заведения.

“План- приемът трябва да бъде реално организиран, така че да отговоря на търсенията на трудовия пазар в общината. Всички сме задължени да вземем правилните решения за обучение на идните поколения, за да запазим нашия регион. С общи усилия Община Разлог, ръководителите на местните фирми, директорите на учебните заведения и РУО, трябва да намерим варианти за ангажиране вниманието на учениците, предоставяйки им реалната работна среда, в която би следвало да се реализират, след като завършат своето професионално обучение.”, коментира кметът на община Разлог- инж. Гърменов.

На срещата инж. Гърменов заяви, че очаква актуални и целесъобразни предложения за специалности от директорите на ПГ по МСС, Пг по транспорт и Разложката професионална гимназия, до средата на декември, за да има достатъчно време за обсъждане на краен вариант за тяхното практическо приложение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK