Общинският съвет в Благоевград минава на електронно гласуване

Даниела Савеклиева, снимка: Общински съвет - Благоевград

Обемните книжки за сесиите на Общинския съвет в Благоевград са на път да отидат в миналото. Вместо тях местният парламент ще въведе електронно гласуване.

"Въпросът е поставян многократно, но очакваме тази година идеята да се реализира", коментира председателят на Общинския съвет Даниела Савеклиева.

По думите й в новия бюджет ще бъдат заложени средства за купуването на таблети, с които да бъдат снабдени всички съветници.

"Сами виждате колко хартия харчим за всяка сесия. Електронното гласуване няма да е никак евтино, но пък ще улесни работата и на комисиите, и на Общинския съвет като цяло", коментира Савеклиева.

Въвеждането на безхартиено заседание и електронно гласуване вече е обсъждано на Председателски съвет. Предстои да се обяви процедура за фирма изпълител на поръчката.

Така занапред благоевградските съветници ще могат да се запознават с материалите за предстоящите сесии, ползвайки компютърна база данни. В нея електронните документи ще са подредени в преписки и ще бъдат лесно достъпни за всеки парламентарист чрез таблет или лаптоп.

 

Даниела Савеклиева, снимка: Общински съвет - Благоевград

КОМЕНТАРИ

ispania20:58 - 25.01.2013
tova sa palni gluposti kadeto gi comentirate
гиа10:15 - 25.01.2013
атака сега таблети а за лятото почивка на морето за изморените от пиене съветници
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK