Община Симитли със спечелени проекти за енергийна ефективност

Снимка: община Симитли

Бенефициенти са училището в село Крупник и ДГ „Радост“- филиал Център" - Симитли

Община Симитли спечели два проекта, свързани с повишаване на енергийната ефективност на сгради в образователната среда.

Одобрените проекти ще бъдат финансирани по процедура BG-RRP-1.007 „Модернизация на образователна среда” чрез Националния план за възстановяване и устойчивост, като бенефициенти са СУ "Св. св. „Кирил и Методий" - село Крупник, и ДГ „Радост“- филиал Център" в град Симитли.

Основните цели на проектните предложения са осигуряване на по-добри условия за качествено и устойчиво образование за всички деца на територията на община Симитли.

Изпълнението на двата проекта включва създаване на съвременна образователна среда чрез основен ремонт и реконструкция, изпълнение на енергоспестяващи мерки, на дейности за осигуряване на достъпна архитектурна среда, подобряване на хигиенните условия и условията на труд.

Инвестициите в материалната база на образователните институции е основен приоритет за общината, като целта е превръщането им в благоприятна среда за високи образователни резултати и мотивация за учене.

Стойността на проектното предложение „Повишаване на енергийната ефективност  СУ "Св. св. „Кирил и Методий" - село Крупник, община Симитли“ е 1 491 870,34 лева, със срок на изпълнение 24 месеца.

Стойността на второто проектно предложение - „Повишаване на енергийната ефективност на ДГ „Радост“- филиал Център" в град Симитли", е 1 198 740,04 лева, със срок на изпълнение 24 месеца.

С изключение на мерките за достъпна архитектурна среда, проектите не предвиждат съфинансиране от страна на община Симитли, тъй като те ще бъдат финансирани на 100% от бюджета на процедура „Модернизация на образователна среда“.

Предстои Управляващият орган на Изпълнителна агенция „Програма за образование“ да покани кмета на община Симитли като бенефициент за подписване на административните договори за безвъзмездна финансова помощ по процедура BG-RRP-1.007 „Модернизация на образователна среда”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK