Община Сатовча отново подкрепи каузата „Капачки за бъдеще“

Снимка: Община Благоевград

Всички капачки, събрани в металните сърца на територията на общината

Общинска администрация – Сатовча за трета поредна година инициира масова акция по събиране на пластмасови капачки на територията на общината в помощ на организираната от Благотворителната организация „Капачки за бъдеще“ кампания за набиране на средства за осигуряване на втора специализирана линейка за центрове с неонатология клас 3, или т. нар. детски линейки. Акцията за втора поредна година включваше и алуминиеви кенчета.

Всички капачки, събрани в металните сърца на територията на общината, а и от всеки един желаещ жител на община Сатовча, бяха предадени на събирателния пункт – пред  сградата на общината. Събрани бяха и много чували с алуминиеви кенчета.

На организираната от Благотворителната организация „Капачки за бъдеще" кампания за региона в град Благоевград на 17 април 2022 година, събраните над 1000 килограма капачки и алуминиеви кенчета бяха предадени.

„С особено задоволство и благодарност се обръщам към всички съпричастни на кампанията жители на общината, за това, че за пореден път доказваме своето единство, съпричастност и добронамереност към нуждите на другия, към добрата идея и към кампанията организирана на местно ниво за събирането на капачки за втора детска линейка, коментира кметът на община Сатовча – д-р Арбен Мименов.

От организацията „Капачки за бъдеще“ преди дни обявиха, че вече са събрали средства на втора детска линейка и започват за събират за трета такава. Отделно от това „Капачки за бъдеще“ обяви, че  са с готовност за закупуване на първата планинска линейка, която да спасява пострадали от места, където други линейки не достигат. Те обявиха, коментира кметът Мименов, че сега се събират средства, освен за трета детска линейка и за втора планинска линейка.“

„Нека, бъдем отново част от тази благородна кампания, апелира кметът на община Сатовча д-р Арбен Мименов, нека всеки от нас бъде съпричастен с инициативата! Всички заедно можем да го направим! Ние, ще продължим да събираме капачки и алуминиеви кенчета! Направете го и вие! Включете се в кампанията!“

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK