Община Разлог подменя водопровода на улица „Бела река“

Снимки: Община Разлог

Прогнозите за приключване на дейностите предвиждат цялостната им реализация да бъде осъществена до средата на лятото

Община Разлог стартира цялостна подмяна на етернитовия водопровод на улица „Бела река“, в участъка между ул. “Опълченска и ул. “Даме Груев”, с по-безопасни тръби, съобщават от администрацията.

„Като част от инициативата за „Безопасна и здрава среда“ дейностите ни са насочени към подобряване качеството на питейната вода и осигуряване на по-добро водоснабдяване. След подмяна на водопроводната мрежа предстои да асфалтираме изцяло участъка, като едновременно с това ще обособим нови тротоарни пространства, клетки за паркиране от двете страни на улицата и ще засадим нова растителност.

Като продължение и на дейностите по „Подобряване регулацията на движението“, с цел осигуряване на безопасно движение, ще бъде въведен еднопосочен режим на движение в участъка – посока ул. „Даме Груев"", разясни г-н Иван Гюров, зам.-кмет на Община Разлог.

В участъка Община Разлог планира обособяване на минимум 40 паркоместа тип рибена кост от страната на реката и над 20 - от страната на жилищните сгради. Пред многофамилната сграда на ул. „Бела река“ 4 пространството  включващо и площта на премахнатите преди няколко дни незаконни гаражи, ще бъде използвана за успоредно и перпендикулярно паркиране,  а по цялата дължина на улицата предстои засаждане на нови дръвчета и оформяне места за отдих.

Прогнозите за приключване на дейностите предвиждат цялостната им реализация да бъде осъществена до средата на лятото, при подходящи метеорологични условия за работа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK