Община Гоце Делчев с допитване за имената на улиците в новото село Попови ливади

Снимка: Infomreja.bg

Община Гоце Делчев обяви допитване за имената на улиците в най-новото село в общината - Попови ливади. 

Със свои предложения могат да участват всички граждани, съобщиха от общинската администрация, чиято идея е провеждането на инициативата.

„До 12 юли 2016 г. включително очакваме вашите предложения за именуване на улици в село Попови ливади. Всеки, който иска да предложи име за улица в курортното населено място, може да го публикува във фейсбук страницата на общината, както и на e-mail: [email protected]", призоваха от кабинета на градоначалника Владимир Москов.

Предложенията в писмен вид могат да се подават и в Информационния център на Община Гоце Делчев. 

Новото населено място в община Гоце Делчев – село Попови ливади, е създадено на 27 май 2015 г. с решение на Министерския съвет. То се намира в едноименната местност, която е обявена за планински климатичен курорт през 1967 г.

За извършване на административно-териториалната промяна Общинският съвет на община Гоце Делчев е взел решение на 31.07.2014 г.

Основание за предложението са изпълнените условия, предвидени в Закона за административно-териториално устройство на Република България – постоянно живеещо население и изградена социална инфраструктура.

С промяната на статута на Попови ливади и обособяването на новото населено място през новия програмен период 2014-2020 г. общината ще може да кандидатства за финансиране по европейски програми с проекти за подобряване на условията за живот.

 

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK