Община Дупница пита МРРБ за санирането

Снимка: Infomreja.bg

Повод за това са многобройните запитвания от граждани към общинската администрация по темата

В свое писмо до МРРБ, кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев иска повече информация във връзка с националната програма за енергийно обновяване на жилищните сгради. Повод за това са многобройните запитвания от граждани към общинската администрация по темата.

"Факт е, че това е тема, която по обясними причини вълнува стотици семейства отдавна. Все по-често се появяват медийни публикации по темата, а в същото време нямаме информация по темата от МРРБ. Пряката връзка с гражданите сме именно общинската администрация като институция.

Десетки питания сме имали, а в последните дни зачестиха с най-различни въпроси по темата - какви са сроковете, какво ще е финансирането, кога ще стартира програмата, какво се случва с одобрените във втория прием на документи, може ли да се кандидатства. 

В момента имаме 79 одобрени жилищни сгради по втория прием на документи, които чакат информация. Затова се надявам, че бързичко ще получим конкретика и насоки по темата, за да бъдем полезни на нашите съграждани с информация и съдействие, а и за да предприемем необходимите действия, които ще се изискват от нас като институция", коментира инж. Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK