Община Дупница кандидатства за наемане на 150 социални асистенти

снимка: infomreja.bg, архив

За осигуряване финансирането на 150 лични асистенти кандидатства Община Дупница пред Агенцията за социално подпомагане по проект „Нови възможности за грижа“.

Заявката за тази бройка е изпратена от кмета на Дупница инж.Методи Чимев. В следващите дни ще стане ясно точно колко ще бъдат отпуснати за града и селата.

„Разбира се, най-доволен ще бъда, ако ни уважат искането в пълен размер. Но в същото време съм наясно, че финансовият ресурс не може да позволи задоволяването в пълен размер на всички заявки в цялата страна. А тази услуга е много важна за десетки семейства в Дупница и селата, защото не са малко хората, които имат нужда от постоянна грижа“, коментира инж. Чимев.

Подаването на заявления от кандидат-потребителите и кандидатите за лични асистенти стартира от 27 март (петък), а срокът за подаване на заявления е 10 работни дни. Документите се получават в стая номер 15 на Община Дупница. Право на лични асистенти имат деца и възрастни с увреждания.

По сега действащият проект „Подкрепа за достоен живот“ на трудови договори бяха 56 лични асистенти до 31 декември миналата година.

От началото на тази година, за да не се прекъсва услугата, всички те преминаха на граждански договори към Община Дупница, като финансирането се осигурява от Министерството на труда и социалната политика.

Те също трябва да подават документи за кандидатстване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//