Община Благоевград има нов сайт и нов уеб адрес

Снимка: Infomreja.bg

Сайтът неизменно е свързан и с новата интегрирана система за градския транспорт

Община Благоевград има нов сайт. Той ще бъде не само за административни онлайн услуги, но и за реклама на общината.

Идеята е сайтът да се превърне във виртуално пространство за потребителите от общината и туристите.

Един от най-добрите сайтове в страната, който вече работи, но все още се надгражда, каза Илко Стоянов по време на презентацията на новата платформа.

Тя е изработена от частна компания, чийто управител е Асен Пидов. Пред всички служители на Общината, Пидов даде насоки за възможностите, които предоставя сайта.

Дейвид Арабаджиев заяви, че за да се стигне до тук са разглеждани много други общински сайтове и такива на големи градове в Европа. Също така Общината се е ръководела от идеята, че жителите са се оплаквали от неефективността на стария сайт - http://www.blgmun.com/.

В новия сайт ще са достъпни бързо и лесно всички социални услуги, както и през смартфоните.

Сайтът неизменно е свързан и с новата интегрирана система за градския транспорт, която все още се разработва. Така спирките „стават говорещи“, а всеки през телефона може да види разписанието на линиите на автобусите.

Също така – карта за финните прахови частици и зелените площи, е налична на сайта. Всичко това е достъпно за потребителите чрез бързи връзки, а за достъп по телефона до Общината има така наречената „зелена слушалка“.

В сайта е заложена и визитка на кмета Стоянов.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK