Обновиха детските площадки в ясла „Конче вихрогонче“ в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Кметът Илко Стоянов се увери на място в отличните условия за игра на малчуганите

Площадките в дворното пространство на Детска ясла №5 „Конче вихрогонче“ вече са напълно преобразени и отговарят на всички стандарти за безопасна игра.

За да провери резултатите от извършените дейности, кметът на Благоевград Илко Стоянов посети детското заведение. Той бе посрещнат от децата и персонала с питка, както и със специално подготвена музикална програма.

Изцяло обновените зони за игра са с 850 кв.м площ. Те са ситуирани на същите места, но са организирани по съвсем нов начин. Основната входна алея е запазена, но от нея са обособени допълнителни достъпи до отделните площадки за всяка една от групите в детската ясла.

Всеки кът разполага с пясъчник, противоударна настилка, на която са монтирани - пързалки за деца (до 3 години), люлки клатушки и др.

За да се осигури повече място за игри на децата са премахнати всички стари живи плетове в двора на ДЯ “Конче вихрогонче“.

Има поставени нови пейки, боядисани в различни цветове.

След ремонтите дейности са запазени и всички дървета, но с цел засенчване на площадките е засадена и нова растителност.

Община Благоевград обнови и детска площадка в ж.к. „Запад“, където има поставени нови съоръжения.

С поетапното ремонтиране на кътовете за игра в Благоевград кметският екип се стреми да създаде една по-безопасна и приветлива среда за отглеждане на децата в областния център, съобщиха от Общинската администрация.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK