Няма да увеличават местните данъци и такси в Гоце Делчев

снимки: infomreja.bg

Размерът на местните данъци и такси в община Гоце Делчев през следващата 2014 година няма да се променят. Налозите запазват миналогодишните си стойности и увеличение не се предвижда, съобщиха заместник-кметът по финансите Богдан Боцев, финансовият директор Йорданка Ендрева, Мария Грозданова от дирекция "Местни занъци и такси" и Благовир Томов от отдел "Общинска собственост" на проведеното публично обсъждане на проектобюджета за догодина.

До момента са събрани 80% от местните данъци и такси. До края на годината финансистите очакват процентът на събираемостта да нарасне още. Верятно и тази година ще има недобросъвестни фирми и граждани, които няма да платят налозите.

"Предвидили сме по-строги санкции и наказателни мерки за некоректните платци, за да достигнем 100% събираемост", обявиха от кметската администрация.

Проектобюджетът на община Гоце Делчев за 2014 година е с около 500 000 лв. по-голям в сравнение с 2013 година. Очаква се той да е около 17 100 000 лв., като тази сума включва държавните и местни приходи, но не включва средствата от европейски проекти.

В проектобюджета за догодина са осигурени пари за издръжката на всички социални дейности на територията н общината, къкто и за дейностите в направленията спорт и култура.

Предвидени са също средства за подмяна на част от ВиК-мрежата на територията на града и селата, както и за асфалтиране на улици.

 

 

снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//