Румен Спецов няма участия в частни дружества при встъпването си в длъжността изпълнителен директор на Националната агенция за приходите. Това съобщават от пресцентъра на ведомството.

От Приходната агенция посочват, че Спецов е придобил фирмата "Гранекс Трейдър" ЕООД след напускане на системата на НАП през 2015 г. и до продажбата ѝ през април 2016 г. тя не е имала задължения към фиска.

По информация на НАП през 2018 г. Спецов е подал декларация за прекъсване на дейността на всички свои фирми у нас поради получаването на статут на постоянно пребиваващ в Дубай, където живее със съпругата си, която работи за голяма международна компания в Дубай.

От НАП поясняват, че Спецов е излязъл от управлението на дружествата, в които е имал участие, и до дни това да стане видимо в Търговския регистър.

Припомняме, вчера стана ясно, че Румен Спецов става изпълнителен директор на НАП, след като Галя Димитрова беше освободена от поста.

Впоследствие финансовият министър поясни, че кадровата рокада е заради теча на лични данни от НАП през 2019 г. и системно неизпълнение на службата от страна на Димитрова. /news.bg/