Новият секретар на читалището в Банско е Силвия Терзиева

Снимка: Infomreja.bg

За длъжността “Библиотекар” единодушно с 6 гласа “За” бе избрана госпожица Илиана Монева

На 1 юли 2022 година бяха обявени две свободни места за длъжностите “Библиотекар” и “Секретар” в НЧ “Никола Вапцаров -1894” гр. Банско. В рамките на месец бяха получени седем заявления за “Библиотекар” и четири за “Секретар”. Настоятелството към Читалище Банско проведе среща и прегледа подробно подадените документи!

Всички участници бяха допуснати до следващ етап - провеждане на интервю! На 11.08 и на 16.08 се състоя събеседване с кандидатите съответно за “Библиотекар” и “Секретар”! В комисията за двете позиции участваха всички членове на Настоятелството.

Гласуването бе проведено тайно и бяха взети предвид професионалните качества на всеки от заявилите участие! Кандидатите бяха оценени според представянето си по различни казуси и въпроси.

За длъжността “Библиотекар” единодушно с 6 гласа “За” бе избрана госпожица Илиана Монева.

За длъжността “Секретар” с 5 гласа “За” и един въздържал се бе избрана госпожа Силвия Терзиева. Тя е професионален актьор, чиято кариера започва в Русенския театър.

Нейният връх на сцената е изиграването на ролята на Албена по разказа на Йовков. Силвия е позната пред банската публика със своите участия на сцената в читалището и също така банскалии я познават като художник по стените на началното училище в Банско.

Терзиева е и режисьор на спектакъла „Паисий“, който бе посветен на 300-годишнината от рождението на възрожденеца. Настоятелството при Читалище “Никола Вапцаров-1894” пожелава на двете дами успех и много вдъхновение в новото поприще.

КОМЕНТАРИ

az06:44 - 20.08.2022
икономовата не се ле пробва пак да се докопа до държавна хранилка ?
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//