Нови 87 положителни проби за коронавирус през последните 3 дни в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Най-много случаи има в община Кюстендил – 65

Общо 87 са новите положителни случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област за изминалите три дни – от 19-ти до 21-ви февруари. Новозаразени с инфекцията лица има във всички общини на територията на областта. Най-много случаи има в община Кюстендил – 65, в Дупница са 9, в Кочериново – 4, в Рила – 3,  в Бобов дол – 2, само по една положителна проба има в общините Трекляно, Бобошево, Сапарева баня и Невестино, съобщават от Областния кризисен щаб.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 15 лица. Един от пациентите е на интензивно лечение, останалите са в средно тежко състояние и на кислородна терапия.

Към днешна дата 16 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Двама от тях са на интензивно лечение и в по-тежко състояние, осем други са на кислород, останалите са в средно тежко състояние.   

Към днешна дата в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 80 души. Петима пациенти са интубирани и в реанимация, други 12 са в тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

През изминалите три дни има починали шестима души: жена на 84 г. от община Невестино, останалите лица са от община Кюстендил – мъж на 70 г. и четири жени на по 76 г., 76 г., 67 г. и 56 г. Почти всички лица са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK