Нинова: Хубав празник, но лош ден за парламента и за държавата

Снимка: БСП

Лидерът на БСП постави въпроса, че вече сме почти в края на годината, но нито бюджет тръгва, нито данъчни закони

„Хубав празник, но лош ден за парламента и за държавата. С втора почивка блокират работата на парламента, защото се договарят за постове и пари в момента. Не ги интересува нито бюджет, нито данъчни закони. Това безобразие между тях обаче се превръща в агония за държавата. Като някаква триглава ламя трите партии са отворили усти да погълнат цялата държава”.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите в кулоарите на Народното събрание.

„Сега регулаторите си делят на три, сякаш тези регулатори не са независими органи и не трябва да регулират точно, да контролират отношенията в управлението. Разпределят порциите и делят държавата на три – вие сте свидетели какъв блокаж и агония за цяла България е това”, обърна се към журналистите Корнелия Нинова.

„Управляващите изобщо не ги интересува това”, посочи тя.

„Думи не стигат, за да се опише това безобразие вече, всеки ден - някаква нова делба. Сега, заради някакво уволнение в Пирогов, цялата държава стои блокирана. Ако ще е така за всяка смяна във властта – какво ще прави България и българският народ?”, реагира Нинова и припомни пред медиите: „Миналата седмица ви казах – дайте да се подпиша някъде, че примирието е временно и че през декември ще има по-голям скандал. Дойде по-големият скандал. Представете си какво ни очаква следващата седмица като започне разглеждането на промените в Конституцията. Не може така да се управлява държава.“

„БСП сме против предложените промени в Конституцията. Освен конкретно по текстовете, един от аргументите ни е точно този – Народно събрание с такава ниска легитимност няма моралното, политическото, юридическото право да променя основния закон”, категорична бе Корнелия Нинова, съобщават от пресцентъра на партията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//