Николай Шушков отново пое Областната управа в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Шушков: В политиката преди всичко трябва да има морал

Нищо не свършва с властта и държавната служба. В политиката преди всичко трябва да има морал.

С тези думи новият областен управител на Благоевград – Николай Шушков, встъпи в длъжност. На кратка церемония досегашният му колега – Валери Сарандев ми предаде решението на МС от 4 август, с което бяха направени общо 25 рокади в областните администрации в страната.

Един абсолютен професионалист. Познаваме се отдавна. Радвам се, че той заема поста. Надявам се, че всичко ще бъде успешно – в интерес на гражданите, в интерес на област Благоевград.

Така Сарандев оцени Николай Шушков.

Николай Шушков благодари на стотното правителство за доверието, което му гласува.

Това е доверие, което задължава. Живеем в трудно време. Кризите, които ни връхлетяха, изискват бързи и смели решения. Главната задача на Областната управа е подготовката на предстоящите избори.

Шушков направи констатация след поредицата избори през 2021 година, в който период той отново бе на поста като областен управител – назначен от служебното правителство на Стефан Янев. Шушков каза, че за пръв път от години не е имало сериозни нарушения и сигнали.

Лично съм удовлетворен, че последният парламент остави машинното гласуване. Това е пътят към по-прозрачни, честни и законосъобразни избори. Машините облекчават изборният процес и стимулират участието на членовете на СИК. 100% от проверките, направени през миналата година, се потвърдиха в протоколите. Няма място за съмнение, че се манипулира вотът.

Шушков очерта и основните други задачи, пред които той ще се изправи като областен управител заедно с екипа си. Сред тях са: справянето с енергийната криза и дали ще има достатъчно газ за цялата област, осигуряването на дървата за огрев за годината, КОВИД кризата, проблемите с пътния сектор и почистването на пътищата през зимата.

Ние сме област в планински терен, с липса на алтернативни маршрути, с най-натоварения международен трафик. Днес разговарях с пътноподдържаващата фирма. Днес тунел „Железница“ ще бъде измит, също така започва и почистване и ремонт на Кривия тунел.

Шушков засегна и бежанската криза и изтъкна значението на Валери Сарандев за грижите за бежанците в областта. Община Благоевград, Гоце Делчев, Банско са сред първенците по настаняване на бежанци, каза Шушков, който подчерта и въпроса за образованието за децата от Украйна и работните места за родителите им.

Шушков заяви, че е следял работата на Валери Сарандев и „той се е справил блестящо“.

Новият областен управител коментира оставката на Сарандев ден преди да бъде освободен от МС.

Мисля, че тя е знакова оставка и моят прочит е, че тя е насочена към службогонците и напомняме, че нищо не свършва с властта и държавната служба. В политиката преди всичко трябва да има морал, завърши Шушков.

Той сподели в аванс, че заедно с Валери Сарандев са били областни управители и през четирите служебни правителства по времето на Радев.

А Сарадев обяви, че след кратък отпуск се връща отново в Община Гоце Делчев.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK