Николай Шушков е назначен отново за управител на Благоевградска област

Снимка: Infomreja.bg

Крум Зарков уточни, че са освободени само част от областните управители

Николай Шушков е назначен отново за управител на Благоевградска област.

Новината съобщи, след края на заседанието на кабинета, правосъдният министър Крум Зарков.

Малко по-късно пред OFFNews правосъдният министър Крум Зарков уточни, че са освободени само част от областните управители.

Николай Шушков е старият нов областен управител на Благоевград. Той пое поста след Бисер Михайлов от ГЕРБ по време на първото служебно проавителство на Янев през 2021 г.

Шушков е бил заместник-кмет по стопанските въпроси на община Благоевград по времето на кметуването на Лазар Причкапов.

Шушков влиза в системата на митниците през далечната 1990 г. Дотогава в биографията му са включени само членство в БСП от 1986 г. и серия партийни постове, сред които инструктор в ОК на ДКМС, партиен организатор в ОбС на БСП в Благоевград, кандидат-член в бюрото на ОбК на БКП в Благоевград, политически сътрудник в Софийския областен комитет на БКП /до април 1990 г./ и завеждащ предизборния клуб на БСП в Благоевград /май 1990 г./ Първата молба на Шушков за работа, различна от партийната, е от 24 юни 1990 г. и тя е директно с искането да бъде назначен за началник на митница Станке Лисичково. Шушков има дипломи от Икономическия институт в Свищов, от Полтавския кооперативен институт, както и по международни отношения във Висшия партиен университет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK