Николай Денков: Ще има корекции в подготвяните конституционни промени

Снимка: Infomreja.bg

Те ще бъдат съобразени с препоръките на Венецианската комисия, обяви премиерът

Институциите трябва да се опитаме да работим заедно, защото хората очакват резултати от нас. Ясно е, че НС ще отхвърли това вето, въпросите защо го прави – по-скоро към него ги отправяйте. Това заяви премиерът Николай Денков по повод президентското вето върху решението за предоставяне на военна помощ на Украйна, пише Нова тв.

За подготвяните конституционни промени Денков каза, че ще има корекции, съобразно препоръките на Венецианската комисия. „В момента се оформя текст, който да бъде внесен за второ четене и той да съответства на тези препоръки”, заяви Денков.

За ареста на българин в Сърбия по обвинение за шпионаж в полза на България Денков каза, че МВнР ще се позаинтересува за случая, но засега няма повече информация от официално обявената.

По думите на Денков е бил изработен вариант за коалиционно споразумение, изпратен е към ГЕРБ-СДС, но оттам не е получен отговор. „Те не реагираха, ние подготвихме вариант. В момента те поставят въпроса, че биха искали да има такъв механизъм, така че отново – въпросите трябва да са към тях”, заяви премиерът.

Според него благодарение на усилията на правителството има напредък по темата за членството ни в Шенген. Ще продължат дипломатическите усилия как да се формулира решение до края на месеца, което да се направи опит да бъде прието.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK