Никола Минчев: ПП-ДБ не са съгласни с коалиционно разпределение на министрите

Снимка: БГНЕС

Той подчерта, че ротацията след четири месеца би трябвало да се ограничи до позициите на премиера и вицепремиера

Заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от коалицията "Продължаваме промяната" - "Демократична България" (ПП-ДБ), Никола Минчев, заяви категоричната позиция на своята партия против разпределението на министерски места въз основа на коалиционни договорки. В отговор на въпроси относно евентуално управленско споразумение с партия ГЕРБ, Минчев подчерта, че ПП-ДБ е отворена за диалог, но не и за предварителни уговорки за властта. Той заяви това в стдиото на Би Ти Ви.

Минчев изрази мнение, че важните решения не трябва да зависят от броя на хората, които ги вземат, а от съдържанието им. Той подчерта, че ротацията след четири месеца би трябвало да се ограничи до позициите на премиера и вицепремиера, като всяка друга промяна трябва да получи одобрението на всички лидери на коалицията.

Минчев се обърна с критика към отсъствието на депутати от парламентарни заседания, обвинявайки ги в несериозно отношение към парламентарната дейност и изтъкна, че стабилността на мнозинството в Народното събрание е критично важна за нормалното функциониране на държавата.

Относно критиките на ГЕРБ, Минчев коментира, че местните избори не са довели до съществени промени, които да налагат преформатиране на управленския модел. Въпреки призивите за разходна ефективност, той защити финансовата политика на министър Асен Василев, посочвайки, че по-високите разходи не представляват проблем, стига да бъдат съобразени с приходите и да не надхвърлят 3% дефицит в съответствие с текущите геополитически обстоятелства.

По думите на Минчев, предстоящият бюджет има за задача да отговори на Маастрихтските критерии, с което подчерта ангажимента на управляващите за разумна и отговорна финансова политика.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK