Никола Минчев: Демонтираме решетките в НС още днес

Снимка: Нова

Има вероятност парламентът да не обжалва глобата, която ще наложи МК, добави той

Демонтираме решетките от външните врати на парламента днес. Това обяви председателят на НС Никола Минчев пред bTV.

Решетките се оказаха незаконни, а решението за тяхното поставяне е било взето от главния секретар на парламента. Минчев заяви, че решението дали ще има санкционирани ще вземе другата седмица.

Той обясни, че не знае колко ще струва демонтирането на решетките, но смята, че сумата няма да е голяма. 

Има вероятност парламентът да не обжалва глобата, която ще наложи Министерството на културата, понеже не е спазен законът за паметниците на културата. Минчев все пак иска да види дали глобата няма да е максималната и тогава ще реши.

Председателят на парламента коментира критиките към управлението.

Не ни е страх от народната любов, не ни е страх, тази охранителна мярка е по искане на НСО, което са длъжни да охраняват и двете сгради на НС. В другата сграда от две години има такива предпазни решетки", добави Минчев.

Относно 11-те антикризисни мерки, които бяха обявени от правителството през седмицата, Минчев коментира: "Не си купуваме народна любов така, опитваме се да помогнем на населението да се справи с кризите в този момент. Няма как подпомагането на населението да бъде тълкувано като купуване на народна любов".

За прилагането на мерките са необходими промени в данъчните закони, трите бюджета и ДОПК, обясни още Минчев.

По думите му коалицията може да продължи да работи.

"Тя може да продължи да работи, когато има диалог, а този въпрос, дали тя ще може да работи и дали може да продължава да работи, се задава още от общо 13 декември. Въпреки някои трудности, които се явяваха по пътя, продължаваме да работим заедно в изключително тежка геополитическа обстановка", каза Минчев и отдаде спада на доверието според социологията именно на кризите в световен мащаб, както и на някои грешки, които ще се постараят да не повтарят.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax