Независимият депутат Иво Атанасов не иска пост в новия кабинет

Снимка: БГНЕС

Той беше категоричен, че нищо не му е предлагано от Кирил Петков и ПП

Това, което ние искахме, и което днес ще продължи, е да се запознаем с програмата, по която ще работи правителството, и законодателната програма на парламента, за да направим своите анализи и всеки от нас да прецени ще подкрепи ли това правителство.

Това каза пред БНТ независимият депутат Иво Атанасов във връзка с възможността за сформиране на нов кабинет с министър-председател Асен Василев, след проведените разговори между ПП и петима от независимите народни представители.

Атанасов посочи, че шестият от отцепилите се от ИТН депутати - Кирил Симеонов, не е присъствал на срещата тъй като не е бил в София, и от ПП ще разговарят с него допълнително.

Във връзка със схващането, че шестимата независими народни представители са сигурна подкрепа за ново правителство с мандатоносител "Продължаваме промяната", той обясни, че решението за това ще бъде взето след запознаване с програмите за работа на кабинета и НС.

"За мен най-важното са политиките, които ще води това правителство и законодателната програма на Народното събрание", подчерта Атанасов.

Той беше категоричен, че нищо не му е предлагано от Кирил Петков и ПП и съвместната им работа е възможна, защото имат сходни възгледи. Няма и намерение да иска министерски пост.

За Иво Атанасов е важен и персоналният състав на новото правителство. Той заяви, че ако независимите депутати имат съмнения за способността на определени личности от проектокабинета да се справят с нужната работа, ще отправят своите забележки.

"За мен "Има такъв народ" в момента е партия, която подкрепя статуквото", посочи Атанасов. По думите му от ИТН са показали, че имат задкулисни договорки с ГЕРБ и ДПС.

Независимият народен представител каза още, че от ИТН зависи дали ще може да бъде сформиран нов кабинет в рамките на 47-то Народно събрание и изрази надежда, че ще се намерят достатъчно депутати от партията с държавническо мислене.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK