Неврокопчанинът Георги Самандов отново е на зам.-министърски пост

Снимка: Infomreja.bg/ Самандов в средата/ Архив от февруари 2023

По-рано днес Главчев освободи трима заместник-министри

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев са назначени шестима заместник-министри, сред тях е и неврокопчанинът Георги Самандов, син на известния генерал Атанас Самандов.

Георги Самандов притежава магистърска степен по електроенергетика и електрообзавеждане от Техническия университет в София. През декември 2013 г. става директор „Енергийни пазари“ в компания от сектор енергетика. Преди това е бил търговски представител и инженер-енергетик също в компании от системата. През 2021 г. е назначен за служебен заместник-министър на енергетиката в кабинета на Стефан Янев.

Георги Самандов е възпитаник на ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“, гр. Благоевград, с профил „Немски език“ и „Информационни технологии“.

Бакалавърската си степен е придобил от Технически университет – София със специалност „Електроенергетика и електрообзавеждане“, а магистърската му степен също е от ТУ-София, със специалност „Електрически мрежи и системи“.

Интересите му са свързани с ВЕИ системите и софтуерното им управление

През 2022 г. е избран за народен представител в 48-то НС от партия “Български възход” като той е един от учредителите на партията на Янев.

Другите назначения са:

За заместник-министри на здравеопазването са назначени Бойко Пенков и Добромира Карева, съобщават от правителствената информационна служба.

Бойко Пенков притежава дългогодишен управленски и административен опит в сферата на здравеопазването. Заемал е поста заместник-министър на здравеопазването четири пъти. Д-р Пенков е бил директор на Националната здравноосигурителна каса, медицински директор на Университетската болница по белодробни болести и управител на УМБАЛ „Софиямед“.

Добромира Карева е икономист по образование. Има богат мениджърски опит в сферата на производството и търговията с лекарствени продукти. През последните две години се занимава с консултантска дейност по органична и неорганична фармацевтична химия.

За заместник-министър на културата е назначен Илко Ганев. Има докторска степен по театрознание към Института за изследване на изкуствата при БАН. Работил е в Съюза на артистите в България в проекти, свързани с театъра, киното, цирка, инициативи в областта на социалната политика, благотворителни каузи, както и творчески дейности за интеграция на деца и младежи с увреждания. През 2023 г. в Министерството на културата участва в актуализирането на нормативната уредба в областта на сценичните изкуства и на нормативната уредба на Национален фонд „Култура“ и Национален филмов център.

Павлин Петров е назначен за заместник-министър на туризма. До момента е бил съпредседател на Българската асоциация на заведенията. Има дългогодишен опит в частния сектор. Магистър е по икономика и туризъм в Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов.

На длъжността заместник-министър на околната среда и водите е назначен Виктор Атанасов. През последните години е управител на частна компания. Работил е в Министерството на финансите. Магистър е по маркетинг и мениджмънт, завършил е Университета за национално и световно стопанство.  Притежава и диплома от City University of Seattle.

Със заповед на премиера Главчев са освободени двама заместник-министри – Гинка Машова от Министерството на труда и социалната политика и Мариета Георгиева от Министерството на образованието и науката.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//