Напълниха с течен препарат фонтаните на площад „Георги Измирлиев“

Снимки: Община Благоевград

Младежко забавление предизвика сериозен проблем

Фонтаните на площад "Георги Измирлиев" в Благоевград бяха напълнени с течен препарат за съдове, вследствие на което  има голяма опасност те да бъдат увредени. Голямото количество пяна е сериозна предпоставка за повреда, както на филтрите, така и на помпите.

Опасността от изгаряне на фонтанната система е голяма, защото до помпите достига въздух, а не вода. Усилията, които полагат служители от ОП "Строй ремонт" са насочени към изпомпване на водата, почистване на фонтанните инсталации и проверка на всички 14 помпи.

В навечерието на 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий,на българската азбука, просвета и култура, на славянската книжовност, както и празник на града, и ден преди началото на дефилето на абитуриентите има вероятност фонтаните да не работят и да се извършват ремонтни и почистващи действия по съоръженията!

Фонтаните бяха пуснати съвсем скоро! Сега отново следва процедура по подготовка на препарати и пълнене на красивите водни съоръжения, които не само радват жители и гости, деца, а и красят центъра на Благоевград и присъздават едно по-лятно настроение!

Община Благоевград апелира гражданите и гостите на града да бъдат отговорни и внимателни към действията си! Пазете града ни, такъв какъвто го искаме всички - красив!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK