Нахлува хладен въздух, температурите се понижават

Снимка: Infomreja.bg

В Източна и Южна България ще има краткотрайни валежи

Днес с умерен, в Дунавската равнина и временно силен северозападен вятър, ще нахлува хладен въздух и температурите ще се понижават. Облачността над страната ще е променлива и на места, главно в Източна и Южна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия за локални интензивни валежи и градушки. Без валежи ще е в западната и централната част от Дунавската равнина. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 27°.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. В много райони ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, на места има условия за по-интензивни явления. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 16°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, над северното крайбрежие често значителна – купеста и купесто-дъждовна. На места там ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще се усили и ще е предимно умерен. Максималните температури ще бъдат 29°-31°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала и постепенно ще отслабва.

Атмосферното налягане още малко ще се понижи, а след обяд от запад ще започне да се повишава, но ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 18 мин. и залязва в 20 ч. и 47 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 28 мин. Луната в София изгрява в 8 ч. и 37 мин и залязва в 22 ч. и 34 мин. Фаза на луната: два дни след новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK