Над 200 деца от Дупница влизат в детските градини от понеделник

Снимка: Infomreja.bg

Детските градини отварят врати след лятната ваканция

Детските градини на територията на община Дупница отварят врати след лятната ваканция и са готови да приемат своите възпитаници. Това стана ясно след срещата на директорите в община Дупница, на която бяха коментирани и други теми по старта на учебната година, съобщават от общинската администрация.

Занимални и подова настилка са ремонтирани във филиала на ДГ „Зора“ в село Самораново, а в сградата в кв. Таушаница е ремонтиран водопроводът. Филиалът на ДГ „Мечта“ в село Джерман от тази учебна година също посрещне децата с освежени стаи и ремонтирана подова настилка, а в базата на детската градина, по- известна "При Хо Ши Мин", е ремониран методическия кабинет. ДГ „Слънце“ също е освежена. В детската градина в село Бистрица е направено облагородяване на дворното пространство и терасата, ДГ „Радост“ в село Яхиново има ремонтирана занималня, а във базата в село Крайници е освежено фоайето.

В ДГ „Калина“ също са правени козметични ремонти по помещения, а в детското заведение има вече и стем лаборатория за малчуганите. Над 200 малчугани, родени през 2020 година и подлежаши на обучение в първа възрастова група ще влязат в детските градини от понеделник. В централните сгради на детските заведения в града ще се сформира по една първа група, с изключение на ДГ „Калина“ където традиционно групите с най малките ще са две.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK