На Цветница посрещнаха с рози Станишев в Петрич

снимки: infomreja.bg

„Трябва да се установи справедливост в развитието на различните региони в България. През предишните 4 години целият ресурс се струпваше в няколко града – София, Пловдив, Бургас, а всичко останало беше неглижирано по един много тежък начин“. Това заяви в Петрич лидерът на българските и европейски социалисти Сергей Станишев.

Той подчерта, че ще бъде направен преглед на одобрените проекти в общините, защото тези пари са за балансирано регионално развитие. Той добави, че ако има проекти, които не се изпълняват, или се забавят по правителствената публично-инвестиционна програма, ще се търси начин да се насочват парите там, където има готовност.

"Целият фонд е 500 млн. лв, а бяха подадени проекти за 2,5 млрд. лв. Няма как в рамките на едно разпределение да се отговори на всички очаквания", припомни Станишев.

Лидерът на БСП добави, че и от министъра на финансите е заявено, че това не е еднократна програма. "Всички виждат, че разликата между столицата, още няколко града и останалата част от страната, стана драстична. Това трябва да се преодолява, а не да се разширява", каза лидерът на БСП.

На въпрос кога ще бъде завършена магистралата в частта към Петрич, тъй като има забавяне, Станишев коментира, че това е сериозен проблем, който са обсъдили с кмета на града.

"Говорено е и с ръководството на пътната агенция. Изпълнителната власт прави всичко възможно да го ускори, защото това е сериозен проблем и създава много неудобства на хората. Трябва да бъде разрешен и се оказва постоянен контрол върху фирмата да ускори работата, но, разбира се, не за сметка на качеството", обясни той.

Лидерът на БСП беше посрещнат от десетки социалисти от Петрич с букети от рози по случай големия християнски празник Цветница. Те му заръчаха след предстоящите евроизбори да няма друг вот през тази година.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK