На 722 сигнала са се отзовали огнеборците през първите 8 месеца в Пернишко

Снимка: Infomreja.bg

Пожарите с материални загуби са 101

В периода от 11 до 17 септември в област Перник ще се проведе традиционната седмица на пожарната безопасност, съобщават от пресцентъра на ОДМВР - Перник.

На Първия пожарникарски събор – състоял се на 14 септември в далечната 1905 година, се приема решение тази дата да се чества като професионален празник на пожарните команди. Празника е честван редовно до 60-те години на миналия век. Традицията за неговото честване е възстановена с решение на Министерския съвет на Р. България от 1995 г. и датата 14 септември отново е обявена за Професионален празник на служителите на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” при МВР.

Днес, 118 години по-късно, служителите от структурите на ПБЗН ежедневно преодоляват трудности, изправят се пред многобройни предизвикателства, решават и множество сериозни проблеми. Резултатите са видни от статистиката за първите осем месеца на тази година – екипите на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са реагирали на 722 сигнала (за същия период на 2022 г. – 931 сигнала), от които:

- пожари с материални загуби – 101 бр. ;

- пожари без материални загуби – 324 бр.;

- аварийно-спасителна дейност – 4 бр.;

- дежурства на мероприятия – 11 бр.;

- помощни операции – 223 бр.;

- инциденти с опасни вещества и материали – 4 бр.;

- битов инцидент – 1 бр.;

- лъжливи повиквания – 54 бр.

При пожари през 2023 г. са пострадали 5 човека и няма загинали, като за същия период на 2022 г. са пострадали 6 и са загинали 6 човека.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK