На 24 май: Учител и ученик от Банско говорят за любовта към словото и пътя на знанието

Снимка: Infomreja.bg

Честит празник, България!

Любов като никоя друга.

На 24 май разказваме за най-чистото чувство, за подкрепата, за силата, таланта, знанието, за пътя на две поколения.

В Деня на знанието, свободата да избираш какво да прочетеш и създадеш г-жа Слаева от Банско чества 40-годишнината си като будител, част от екипа на Средното училище „Неофит Рилски“.

До нея е Виктория Методиева, която мисли в рима, твори и с патос говори за езика.

Учител и ученик, прегърнати, са и неразделни в любовта си към словото и неговата магия.

Г-жа Славева не си тръгва от училището, тя остава ярка следа на професионалист и отдаден на децата педагог. Виктория пък, извън всички награди, които е спечелила с таланта си, говори за това, че ако учиш, ще ти бъде лесно. И тази поука е най-важната и за живота. Ако искаш да бъдеш добре, то не спирай! Върви напред! Възраждай, раждай, създавай, твори, върви!

Виктория е детето, което има два тефтера, изписани и украсени ръчно. В тях има стихотворения за всичко – природата, училището, родния град, родителите, посвещения, желания, емоции.

Г-жа Слаева носи пък гордо титлата на учителят по български език и литература дарил стотици деца с умението да четат и разбират, да анализират и да говорят, да бъдат добри!

На 24 май няма нужда от повече описания, защото видеото разказва за една история, която трябва да е част от всяко българско училище.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//